. . .

Polut - Satakunnan museon laajennus

2019

Polut - Satakunnan museon laajennus

2019

Polut on kilpailuehdotus Satakunnan museon laajennukseksi - uusi urbaani museo Porin keskustassa. Polut sitoo Jokikaupungin, Kivi-Porin ja Satakunnan museon sekä Karhukorttelin yhteen uudeksi aktiiviseksi naapurustoksi. Ehdotus muodostuu nimensä mukaisesti kahdesta akselista: Kulttuurihistorian polku jokirannasta kohti keskustaa yhdistää nykyisen Satakunnan museon innovatiivisella katseluvarastolla uudisrakennukseen luoden Porin keskustaan eräänlaisen urbaanin kirjahyllyn, joka avaa museon kokoelmat kaupunkilaisten nähtäväksi. Uusi tuotannon akseli, nykyporilainen polku, yhdistää vanhan oluttehtaan ja Annankadun Nortamonpuistoon - Historiallisen tehdaskorttelin käyttö muuttuu lopulllisesti oluen valmistuksesta kulttuurin ja taiteen luomiseen.

Nykyaikaisten ja joustavien museotilojen kehittämiseksi, ja Kivi-Porin matalan rakennuskannan sekä arvokkaan jokimaiseman säilyttämiseksi uudisrakentaminen keskitetään Hotelli Otavan ympärille. Uudet näyttelytilat kiertyvät sisäpihan ympärille. Rakennukseen avataan uusi sisäänkäynti jokirannan tasolta ja luodaan uusi yhteys kellaritasossa kokoelmavaraston kautta Aarteen uudisrakennuksiin ja Hotelli Otavalle asti.

Satakunnan museon rakennuksen asemaa osana suomalaista museohistoriaa kunnioitetaan- se peruskorjataan julkisivukorjauksen yhteydessä. Alkuperäisiä tilallisia ja arkkitehtonisiaratkaisuja pyritään palauttamaan, ja julkisivuelementit uusitaan. Museopuistoa ja rakennusta ympäröiviä puistokaistaleita aktivoidaan ja kehitetään osana Jokikaupunkia.

+

Lisää

Projektin tiedot

Tyyppi

Museorakennus

Sijainti

Pori

Vuosi

2019

Asiakas

Yleinen arkkitehtuurikilpailu, 2. palkinto

Laajuus

8000 m2

Tiimi

Ron Aasholm
Maija Parviainen

Polut - Satakunnan museon laajennus

Sulje

. . .

3 / 29