. . .

As Oy:t Espoon Kartanonpiha ja Kartanonlehto

2020-

As Oy:t Espoon Kartanonpiha ja Kartanonlehto

2020-

Espoon Miilukorpeen Ylämyllyntien varteen rakentuvat As Oy:t Espoon Kartanonpiha ja Espoon Kartanonlehto muodostavat viihtyisän asuinkorttelin, jossa kolme matalaa kerrostaloa kehystävät yhteispihaa. Suunnittelun tärkeimpinä lähtökohtina toimivat kohteen sovittaminen pienimittakaavaiseen pientaloympäristöön sekä naapurissa sijaitsevan suojellun Villa Solkullan arkkitehtuurin ja näkymien kunnioittaminen.

Hankkeen tavoitteena oli monipuolinen asuntojakauma, joka totetuu runsaalla valikoimalla erityyppisiä ja -kokoisia yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neliöitä, joista osa on kaksikerroksisia. Erityisesti yksiöiden valikoimassa on paljon vaihtelua esimerkiksi koon, huonekorkeuden, parviratkaisuiden, tilajärjestelyjen, säilytystilojen ja kalustettavuuden suhteen, mikä luo laajan kokoelman erityyppisiä asuntoja erilaisille asukkaille ja heidän yksilöllisille tarpeilleen.

Julkisivumateriaalina on ympäristöön sopiva vaalea rappaus, jota rytmittävät puuverhoillut parvekkeet sekä alumiiniset köynnösverkot. Korttelin ulkoreunoilla konesaumapeltikaton räystäslinja on ulotettu kolmannen kerroksen lattian tasolle ja viistetty kattopinta on muotoiltu osaksi julkisivupintaa. Tämä inhimillistää rakennuksen hahmottuvaa korkeutta ja edesauttaa sen tarkkaa sovittamista ympäristön mittakaavaan. Kolmannen kerroksen asunnot avautuvat kattolyhtyinä, joissa muuten vinot seinäpinnat luovat ullakkoasunnon tunnelmaa.

+

Lisää

Projektin tiedot

Tyyppi

Asuinkerrostalot

Sijainti

Espoo

Vuosi

2020-

Asiakas

Toivo Group

Laajuus

6 600 m2

Tiimi

Vilma Autio
Hanna Kuivalainen
Maija Parviainen
Kari Kytölä

As Oy:t Espoon Kartanonpiha ja Kartanonlehto

Sulje

. . .

3 / 29